0 Items in your cart – View Cart

Welcome Guest. Register to sign in

Sign In New User Forgot Password

DETIK-DETIK PENTING DALAM KEHIDUPAN RASULULLAH

Quantity 
Price : SGD  2

Detik-Detik Penting dalam Kehidupan Rasulullah (S.A.W)

Muhammad Alwi al-Maliki al-Hasani

Buku-buku sejarah dan berbagai-bagai approach dan style penulisannya memang sudah banyak� ada di tangan para pembaca, tetapi buku ini ada keistimewaanya tersendiri berbanding denga n buku-buku sejarah yang sudah ada. Selain ini ia merupakan suatu catatan sejjarah yang patut diketahui, ia juga dibahagikan kepada� dua bahagian.

Pertama merangkum segala sesuatu yang mengenai peribadi Rasulullah s.a.w. dan hal-ehwal dirinya sendiri, lengkap dengan berita-berita mengenai putera-puterinya, isteri-isterinya, kaum kerabatnya, para penyusunnya, teman taulannya, para khadam dan hamba sahayanya, para pengirinya, surat menyuratnya para utusannya dan seumpama itu dari sejak kecil hingga ke wafatannya.

Kedua merangkum semua catatan berita dan peristiwa yang berlaku pada masa hayatnya dari sejak kecil, teratur dari tahun ke tahun menurut susun pertarikhan penulisan sejarah dengan tujuan untuyk memudahkan para pembaca untuk merujuk ketika perlu.

Buku ini perlu dibaca oleh para pembaca, khususny pelajar-pelajar dan guru-guru yang mengikuti pengkajian Sejarah Islam.

ISBN : 978-9971-77-270-1

Product Review — Total Rating

ALL_RATING