0 Items in your cart – View Cart

Welcome Guest. Register to sign in

Sign In New User Forgot Password

Sahibba - Edisi Baru (Dwi-Bahasa / Bilingual)

Quantity 
Price : SGD  48

Sahibba - Edisi Baru (Dwi-Bahasa / Bilingual)


Dilancarkan pada 1976, SAHIBBA merupakan permainan silangkata di dalam Bahasa Melayu yang pertama dicipta di Malaysia. Ianya telah diterima ramai dan mendapat pengiktirafan.
  
Selaras dengan kerajaan Malaysia yang mahu membentuk masyarakat yang mahu berbahasa Melayu dan Inggris dan pada masa yang sama berpengetahuan dan Matematik dan Sains, maka terciptalah SAHIBBA edisi baru ini. Ia mempamerkan papan permainan yang lebih besar iaitu 17 X 17 petak-silangkata dan sistem pengagihan huruf yang unik yang telah dicipta khas bagi membolehkan mempemainkan silangkata dimainkan di dalam dwibahasa atau Bahasa Melayu atau Inggeris atau Matematik dan Sains atau ketiga-tiga mata pelajaran ini digabungkan.

SAHIBBA edisi terbaru ini dicipta bagi memenuhi keperluan semasa seluruh rakyat Malaysia. SAHIBBA dikeluarkan  oleh SPM Syarikat Permainan (Malaysia) Sdn Bhd, ianya merupakan syarikat pelopor di dalam permainan papan yang telah ditubuhkan pada 25 June 1976. Pada masa ini, syarikat ini merupkan pengeluar terbesar permainan papan di Malaysia ayng telah mengelurkan lebih daripada 60 jenis produk permainan. SPM telah menerima banyak anugerah yang berprestij di dalam dan juga di peringkat antarabangsa.

Product Review — Total Rating

ALL_RATING